2012. október 18., csütörtök

Mit tud a rézkancsó?






A vörösréz elpusztítja a nemkívánatos vírusokat és baktériumokat. Az ájurvéda tanácsolja, hogy vizet vörösréz edényben tároljuk. Az ősi egyiptomiak is ezt tették, hogy a vizet frissen tartsák. Sok helyen Indiában mint pl. a ramesvara-i Siva templomban nagy méretű réz edényt használnak a Gangesz víz tárolására, melyet az Úr Sivának ajánlanak fel. Így a víz akár évekig friss marad.

Brit tudósok kutatása szerint a vörösréz ionok elpusztítják az E-coli baktériumot. Erre semmilyen más fém ionja nem képes, még az aranyé sem. ( a szalmonellát és a kolerát is de csak a 99% tisztaságú rézedény)
A coli157 baktérium rozsdamentes acél tartályban egy hónapig, sárgaréz edényben 4 napig, vörösréz edényben 4 óráig marad életben szobahőmérsékleten.
Vörösréz edényben tárolva a vizet vegyszerek nélkül, könnyedén megszabadulhatunk ettől a veszélyes ételmérgező baktériumtól.

A 19. században ismerték fel, hogy a réz a vér alkotóeleme. Fontos nyomelem, szerepet játszik az anyagcserében. Segíti a vas és a c vitamin felhasználását, megköti a szabad gyököket, erősíti a csont és kötőszövetet, szerepet játszik melanin termelésben, segíti a pajzsmirigy működését.
A réz hiánya vérszegénységet, őszülést, ödémát okoz.

Akinek nem áll rendelkezésére tiszta réztartály, vagy kancsó, könnyen készíthet ionizált vizet, valamilyen tiszta réz tárgy segítségével, amit vízbe helyezve addig forral, amíg a víz felére csökken.
De ha van, rézkancsóban, pohárban vagy tartályban hagyjuk állni egy éjszakán át a vizet!
Reggel éhgyomorra rézpohárból fogyasztott, rézkancsóban tárolt víz élénkíti a testi szöveteket, elősegíti az apana váju működését, ami a testben képződött méreganyagok kiürítéséért felel. Megakadályozza a székrekedést, segíti a vastagbél mozgását, javítja az emésztést. Minden alkatnak , a kapha típusnak kifejezetten.
 
A rezes vizet az orrjáratok átmosására is ajánlják, mert megőrzi a látás és az intellektus élességét.
Azonban nem ajánlott fogyasztása betegség, komoly túlsúly esetén, sérülésből való felépülés időszakában, illetve nem ajánlott azoknak, akik hajlamosak a csuklásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése