2012. december 18., kedd

Veszélyes füstölők!A Hem füstölők feketelistán vannak Európában, betiltották a forgalomba hozatalukat, mivel halálosak!
A termékek kémiai kockázatot rejtenek, mivel égés közben 82 µg/m³, égés után pedig 88 µg/m³ benzolt bocsátanak ki.

Továbbá 21 µg/m³ illetve 15 µg/m³ toluolt bocsátanak ki. Ezeket a füstölőket zárt térben szokták alkalmazni, nem szellőztetés mellett, ezért ez a benzol és toluol koncentráció halálosnak mondható.

Az adott termékek kémiai veszélyt hordoznak magukban, mert a füstölőpálcika körül 5 mg/m³ benzol koncentráció mérhető, ami megközelítőleg megfelel 1.25 mg/nap mennyiségnek, ami eléri a benzol napi káros határértékét a 793/93 szabályozás szerint.
A fenti információkat levélben kaptam nemrég egy kedves berlini ismerősömtől.

Valószínűleg lemérni egyikünk sem tudja, hogy milyen káros anyagból mennyi szabadul fel, de az biztos, hogy a mesterséges illatanyagok allergiát okoznak.
Én a fekete színűektől vagy fejfájást kapok, vagy köhögök és prüszkölök. Tapasztalatból tudom, hogy minden fekete színű és minden neon és fűzöld, esetleg rózsaszín vagy élénk lila füstölő szintetikus. A japán fajtákról, amiben nincs szalmaszál, arról nem tudok nyilatkozni, mondjuk elég drágák ahhoz, hogy jók legyenek, nekem nagyon semleges illatúnak tűntek.

A természetes anyagokból készült füstölők színe a homokszínűtől a sötétbarna árnyalatig változhat. Az indiai füstölők mézből, gyógynövényekből, illóolajokból és tehéntrágyával készülnek. Egy jó minőségű füstölő oldja a stresszt, kellemes atmoszférát teremt, s mellesleg talán legősibb légfrissítő, ami tisztítja az étert, s ha Istennek ajánlod, még a szívet és a gondolatokat is! Érdemes jól választani!


Kérlek, oszd meg az ismerőseiddel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése