2011. szeptember 20., kedd

Azt hiszed az Ayurvéda nem neked való? Gondold át mégy egyszer!

Az Ayurvéda az egész világon elterjed és elismert egészségvédő rendszer, amely megoldást nyújt a modern világban fellépő szükségletekre is.
Azonban növekvő népszerűsége ellenére sokan kételkedve fordulnak hozzá. Ennek sokféle oka lehet. Többek között, a modern orvoslás könnyű hozzáférhetősége, az úgynevezett gyors megoldások rögeszméje, vagy egyszerűen az emberek nem tudnak erről az ősi tudományról.
Az Ayurvéda terjedését tovább akadályozza a sok félreértés és tévképzet ami beborítja.
Most felfedünk néhány ilyen tévképzetet!

Tévhit: A tabletták azonnali megkönnyebbülést biztosítanak, az Ayurvéda hatása jóval több időbe telik!

Tény: Vannak lassan és gyorsan ható orvosságok. Minden a betegséget kiváltó októl függ. A modern gyógyászattól eltérően az Ayurvéda nem csupán a tüneteket kezeli, hanem a probléma kiváltó okát, a gyökerét támadja. Amennyiben ez az ok súlyos, a gyógyulás időbe telik. Sajnos sok beteg már csak akkor fordul az Ayurvédához, miután már mindenféle egyéb kezelési formát megpróbált. Így addigra a betegség gyakran krónikussá válik. Ilyen esetekben sokaknak nincs elég türelmük, hogy az ayurvédás gyógyszerek megmutathassák hatásukat. Amikor nem látnak azonnali javulást, akkor gyorsan más megoldást keresnek.
Fontos tudtában lennünk annak, hogy az Ayurvéda nagy hatékonyságú tud lenne, amennyiben a betegség korai stádiumában kezdik el alkalmazni és időt adnak a testnek a gyógyulásra!


Tévhit: Az Ayurvéda elvei nincsenek összhangban a modern tudománnyal.

Tény: Annak ellenére hogy az Ayurvédikus gyógyítás a világ legősibb tudománya, nagyon is összhangban van a modern felfedezésekkel.
Az Ayurvéda szerint minden egyes személy testfelépítését a dosák kombinációja határozza meg, a Váta, a Pita, és a Kapha. Ezen alapvető kombinációk egyensúlytalansága a fizikai betegségek közvetlen oka. A modern tudomány évtizedek óta számos kísérletet tett, hogy feltérképezze a a tridosa elméletet, az emberi fiziológia tudományát. A New York Timesban nemrég megjelent cikk beszámol arról, hogy az emberi szervezet alapvetően három féle ökoszisztéma szerint működik, s ezen különféle működés felismerése segít kategorizálni az embereket, illetve ez alapján egyéni gyógykezelést biztosítani számukra.


Tévhit: Az Ayurvéda nem más, mint a nagymamák házi patikája.

Tény: Igen, valóban sok szó esik benne a gyógynövényekről és az otthon kivitelezhető gyógymódokról, de nem csupán erről szól. Az Ayurvéda egy életmód, élet út. Ha alkalmazzuk az elveit, életünk sokkal kiegyensúlyozottabb, egészségesebb és produktívabb lesz.
Az Ayurvédikus gyógyszerek növényekből, ásványokból és olajokból állítanak össze úgy hogy megfeleljenek az egyéni alkatnak. Mivel a betegség gyökerének eltávolításáról van szó, az Ayurvéda által ajánlott kezelés, nem olyan általánosan alkalmazható mint a nagymamák házi gyógymódjai.

forrás: Jiva ayurveda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése