2009. október 28., szerda

Masszázsfajták

1.) Marma Abhyanga                               90 perc
                                                                                                                     
észak indiai olajos teljes testmasszázs, marma terápiával kombinálva                            
Tartalmaz: hát, nyak, comb, vádli, talp-masszázst, kar, has, ill. arcmasszázst illetve marma terápiát.
Más technikákhoz képest annyiban különbözik, hogy a finom energiák működését is segíti, a mozdulatok követik és serkentik az energiaáramlást, miközben oldja az izommerevséget, és az esetleges csomókat is.
A marma szó titkos, rejtett pontot jelent, ezek a nádik  (a kínai rendszerben meridiánok, bár ez a két csatornarendszer nem teljesen egyezik) mentén találhatóak. Pontnyomás technikával a nádikban lévő blokkok oldhatók, működésük javítható, ami az egész szervezet harmonikus működését támogatja. Relaxál és ellazít.
Bizonyos betegségek kiegészítő terápiája pl.: alacsony ill. magas vérnyomás, reumás ízületi gyulladás, izomhúzódás, álmatlanság
Kortól, nemtől függetlenül mindenkinek ajánlott.

2.) Kalári masszázs                                         60 perc     


Ősi dél-indiai harcművészeti rendszerből került át az ayurvédikus kezelések közé, szintén gyógynövényes olajokkal történik
Egész testre kiterjedő lendületes technika, mely a testben lévő életenergia áramlását segíti, javítja a nyirok és a vérkeringést, regeneráló hatású.
Javasolt kimerültség, stressz, izomfájdalmak esetén. Túlsúllyal küzdő személyeknek is ajánlott, és tartalmaz cellulit masszázst.


Kismama masszázs                                           60 perc  

Ayurvédikus masszázsterápiákból összeállított egész testre kiterjedő masszázs, mely a várandósság harmadik hónapjától a szülésig ajánlott.
Rugalmasan tartja a bőrt, lazítja és nyitja a medencét, javítja a lábak keringését, csökkenti az ilyenkor előforduló vizesedést.


Nyak és hátmasszázs szintén olajjal                  45 perc   

Kifejezetten ülő munkát végzőknek ajánlott. Vérnyomás-szabályozó.
Hatásos fejfájás, nyak- hát- és vállizmok merevsége, fájdalma esetén


Shirobhayanga - Olajos fej- nyak és arcmasszázs  30 perc   

Marma terápiával kombinált olajos masszázs, erősíti az idegeket, kiegyenlíti a vérkeringést, elősegíti az egészséges hajnövekedést, tonizálja az arcizmokat és az arcbőrt.
Ajánlott rendszeres fejfájás, hajhullás esetén.
                                     

Az anyaghasználatról: csak tiszta hidegen préselt növényi olajokat használok, keverékek esetén is paraffin és kőolajszármazék menteset, mert a bőrön keresztül felszívódó gyógynövényes olajok számtalan betegség esetén ( pl.:bőrbetegségek, reuma, ízületi gyulladás, csontritkulás, lumbágó, ülőideg gyulladás, izomgyulladás, álmatlanság, depresszió) kiváló kiegészítő terápiák, (kókusz, mustár, igény szerint esetleg ghít, az arcra jojobát, mandulát, illóolajakat, valamint indiai gyógynövényes olajakat pl.: Mahanarayan taila, Bhringaraja taila fejmasszázshoz stb.), Az anyagok kiválasztása mindig személyre szabott, a testtípusnak és az esetleges problémának megfelelően történik.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése